skip to Main Content

BROUWERIJ FLORIJN

Brouwerij Nijmegen

Brouwerij Nijmegen

Een brouwerij in het hart van Nijmegen

Florijn is een brouwerij in het centrum van Nijmegen. Gelegen aan het Faberplein is Florijn erg makkelijk te bereiken en is ook voor ieder wat wils aan dit echte horecaplein. Van ontbijt en vroege lunch, tot borrel en diner. Tussendoor maak je met een bezoek aan onze brouwerij in Nijmegen je hele dag af! Kom gezellig langs en geniet van onze heerlijke bieren. Lust je nou geen bier? Geen probleem! We hebben ook een ruime wijnkaart, alcoholvrije dranken en onze eigen hoptails. Dit zijn cocktails met als belangrijkste ingrediënt, je raadt het vast al: bier!

Meer dan een brouwerij

Florijn is niet alleen een brouwerij waar bier gebrouwen wordt, het is meer dan dat. Je kunt er natuurlijk terecht voor proeverijen en rondleidingen, maar ook voor je lunch, borrel en diner. Bij een rondleiding door onze brouwerij in Nijmegen laten wij je zien hoe we het vloeibare goud van Florijn brouwen. Dit alles laten we zien onder het genot van onze bieren, zodat je tijdens het luisteren meteen kunt proeven. Of andersom natuurlijk. Dit alles kan onder begeleiding van borrelhappen, maar om het extra speciaal te maken, kun je ook kiezen voor bijpassende gerechten. Onze streetfoodkaart is namelijk zo opgesteld, dat de gerechten perfect zijn om te delen en goed passen bij een proeverij in een brouwerij in Nijmegen.

Het oude financiële hart van de stad

Op dit moment bestaat de core range van Florijn uit een witbier (Witte Snip), een tripel (Tripel AAA), een blond bier (DNB) en een NEIPA (Hazy Bee). Waarom hebben wij voor deze namen gekozen? Vroeger was de regio rondom het Faberplein het financiële hart van de stad. Dan is het een hele makkelijke beslissing om je brouwerij in Nijmegen te vernoemen naar iets wat met geld te maken heeft. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op Florijn, de oude benaming van de gulden. Ook in onze bieren komen termen uit het bankwezen terug. Zo hebben wij een bank omgetoverd tot een brouwerij in Nijmegen.

Bezoek de brouwerij in Nijmegen

Wil je langskomen voor een proeverij, rondleiding of wil je gewoon een lekker glas bier drinken? Dat kan natuurlijk! Je kunt een tafel reserveren via de button rechtsonder. Heb je nog vragen over onze brouwerij in Nijmegen? Bel ons dan via 024 303 0025 of stuur een mail naar info@brouwerijflorijn.nl. We verwelkomen je graag bij onze brouwerij in Nijmegen!
Back To Top